ALU-Komplettrad

Vanliga frågor

Huvudkategori: Produktinformation
  1. Däckens ålder
  2. Vad betyder beteckningen "utgående"?
  3. Vad är S-märkningen?

Däckens ålder

I september 2001 gav representanter för den tyska däckindustrin, på initiativ av föreningen Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (BRV), ett klart gemensamt statement som svar på den ofta diskuterade frågan hur lång en tidsperiod på „flera år“ verkligen får lov att vara. Företagen Bridgestone/Firestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin und Pirelli är eniga i sin rekommendation till bilägare och däckhandlare: Kontrollera alltid att produktionsdatum inte ligger längre än 5 år tillbaka i tiden när du köper eller säljer personbilsdäck. Det betyder att ett oanvänt däck – som lagrats rätt – räknas som nytt upp till fem år från produktionsdatum, och alltså kan säljas som nytt.


Vad betyder beteckningen "utgående"?

Om beteckningen "utgående" står efter däckdimensionen, betyder det att denna profil inte tillverkas under aktuell säsong. Men så länge det inte är komplett utsålt, kan varor ur restförrådet fortfarande levereras.


Vad är S-märkningen?

Med riktlinjen ECE-R 117 har EU beslutat om gränsvärden för rull-ljud från däck.
Ett S i förbindelse med en nummerföljd på däckssidan betyder att det är ett däck med reducerade rull-ljud. Efter en viss övergångsfrist får personbilsdäck utan S-märkning inte säljas längre.

Övergångsfrister S-märkning:
- Från den 1. oktober 2009 för personbilsdäck (enligt ECE-R 30) med en tvärsnittsbredd t.o.m. 185 millimeter.
- Från den 1. oktober 2010 för personbilsdäck (enligt ECE-R 30) med en tvärsnittsbredd från 195 till och med 215 millimeter.
- Från den 1. oktober 2011 för personbilsdäck (enligt ECE-R 30) med en tvärsnittsbredd över 215 millimeter.


kundinloggning


Är du en privatkund?

Om du vill köpa däck för ditt fordon online, vänligen klicka här .


Inte kund än?

Registrera dig gratis nu!© 2001-2019 Delticom AG - dinadack.com - swebd12